Rektörümüz Profesör Irwin Corey

Corey Hoca sürücülerden okulumuz için yardım topluyor.

Manhattan'da 18 yıldır dilenen bir ihtiyarı düşünün. Mayıs 2011'de eşini (Fran 95) kaybetmiş ve yılmamış yalnızlığını unutmak için gazete satmaya devam etmiş. Okulumuzun rektörü olarak atadığımız bu aziz insanı, gelin daha ayrıntılı tanıyalım:

Rektör seçtiğimiz mübarek şahıs Irwin Corey Hoca aslında bir komedyen. Bir "stand-up" gösterisinde canlandırdığı dalgın profesör tiplemesiyle "Profesör" takma adını almış. Sol siyasetine yakınlığı ve aktivist tavırlarıyla d0ünyanın gelmiş geçmiş en büyük komedyenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Brooklyn 1914 doğumlu, Profesör Irwin Corey videoda Manhattan'daki şoförlere gazete satmaya çalışıyor. Günde 100 ile 250 dolar arasıda değişen kazancını da Küba'daki çocuklara ilaç yardımı fonuna bağışlıyor.

Şoförler onu evsiz zannetse de aslında paraya ihtiyacı yok. Gençliğinde aldığı evin değeri şimdi 3.5 milyon dolar değerinde. Gazete satıp hükumet aleyhinde slogan savurmayı yalnızlığa iyi geldiğini söylüyor. Peki neden bunu yapıyorsun (Why?) dediklerinde ise düşünüp şu cevabı veriyor "Dışarıdaki insanlara yardım etmek istiyorum."

Aşağıdaki videoda ise 2012 yapımı "Irwin ve karısı Fran"ın olduğu belgeselin fragmanının görebilirsiniz. Evet çok tatlılar:

https://vimeo.com/16665027

Evet özetle bu komedyen, anarşist, yardımsever, dünya tatlısı ihtiyarı, rektörümüz, Prof. Aydede'miz, olarak seçmiş bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun, ruhlara üfürenin, hocamıza nice ömürler vermesi dileğiyle...

AE Öğrencileri

Yorumlar