AE2013 Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması Toplu Sonuçları

AE2013 Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması tamamlandı. Bu sene yarışmamıza 32 yazar katıldı. Aslında daha çoktu fakat katım şartlarını dikkatli okumayan, imzaladığı kağıtta ne yazdığına dikkat etmeyen ve belgelerini eksik gönderen yazarlar "bir ipte iki ciddiyetsiz oynamaz" mantığından dolayı elendi.

Bu sene en büyük sürprizi 90 doğumlular yaptı. Hem parlak fikirlerle doluydular hem de ağabeyleri gibi ne belge eksikleri vardı ne de şartları okumamazlık etmişlerdi. Mansiyonlar feda olsun size gençler. Yarışmayı sadece mansiyon düzeyinde tutsak çok daha iyi olacak belki. Böylelikle ihtiyar huysuzluğu da çekmeyiz. Yıllar geçtikçe ve yazdıkça dil olgunlaşıyor; ama nefs çoğu zaman yerinde sayıyor. Önemli olan gönül birincisi olabilmek. İnanın paramız olsa üşenmeden yazı yazan tüm genç kalemlere bir şeyler yollamak isterdik fakat bizim de limitlerimiz var. Uzay zamanı aşıp Ay'a ayak bastığımızda cebimizde pek para kalmıyor (Ortalama 140 TL kitaba, 70 TL de kargoya verdik).

"Arthur Clarke kitabını 32 kişi ister bir kişi alır" dedik. Ne kitapmış arkadaş! Para ödülü versek ne olacaktı? Tekrar söyleyelim Ay toprağında dünyalı egosuna dünya parasına yer yok.
Ayda ego şişirmek için hava da yok. Burada bildiğiniz dünyevi jüriler de yok. Sadece hayali bir AE Rektörlüğü var. Beğenmiyorsanız katılmayın. Şartlarımızı ve tarzımızı son anda değiştirmedik, yıllardır böyleyiz ve kapitalist astronotlar kraterlerimizi işgal edene kadar da böyle kalacak! İşte bu yüzden para ödülü vermek istemiyoruz; çünkü iş büyünce maskeler devreye giriyor olay çirkinleşiyor, yok tanıdığa verdi, yok danışıklı dövüş, yok yalan beyan. Efendiler olay beleş bir kitaptan ibaret. Sevdiğimiz işi yapmak eğlenmek tartışmak ne halde olduğumuzu görmek için buradayız.

Ve işte bu haldeyiz; ama daha da iyi olacağız. Kazananları tebrik eder centilmence yarışan yazarlarımızı kutlarız.

 

Yarışmada bizim nazarımızdaki bilimkurgu öykülerinin sıralaması ise şu şekilde:


1. Kod Adı: İsyan - Halit Payza - 1958 Aydın
Ödül: Arthur C. Clarke - Bir Uzay Efsanesi / 2001 - 2010 - 2061 - 3001: Son Efsane

2. Çember - Orçun Taşar - 1987 İstanbul
Ödül: Neuromancer

3. Rüyalara Gebe Kalmak - Fatih Onaydın - 1987 Eskişehir
Ödül: Cesur Yeni Dünya

3. Işınla Bizi Kuklacı - ACD - 1995 İstanbul
Ödül: Cesur Yeni Dünya

 

Mansiyonlar


* İrkilme - Mega1Up - 1995 İstanbul
Ödül: Dünyaya Orman Denir

* Tuhaf Bir Hikaye - Beyza Kanat -1997 İzmir
Ödül: Kadınlar Rüyalar Ejderhalar

* Atagen - ukant - 1984 Ankara
Ödül: Duran UFO

 

Bize gönderilen diğer öyküleri merak ediyorsanız buradaki AE2013 Arşivi bağlantısından indirip okuyabilir, ister keyiflenir, ister kendi nazarınızdaki birincinize hediyeler gönderebilirsiniz. Kırıcı yorumlarınızı ise ae@aykenti.com mail adresine yazın. Yapıcı yorumları ise aşağıya yazın çoluk çocuk okuyor ayıp olmasın.

 

Haydi şimdi herkes bol bol kitap okusun. Seneye görüşmek üzere.
AE Rektörlüğü

Yorumlar