​Şemsi Yastıman'a Cevap: Dünyalılar Hoşgeldiniz!

Önbilgi: Şemsi Yastıman’ın harika türküsünü uzaylılar dinleseydi ne düşünür dedik.

Duyduğuma göre siz uzaydan gelmişsiniz, hele şöyle bir oturun bakalım iki laf edek: (Hoş bulduk, oturalım bakalım)

Hangi rüzgar attı sizi, uzaylılar hoş geldiniz. (kozmik rüzgar çarptı bizi, sarsıldık düştük Rozvelt'e ) Kurcalardı zihnimizi, uzaylılar hoş geldiniz. (Hoş bulduk, sağol üstat.)

Sizi gördük sevindik çok, karnınız aç mı, yoksa tok? (Yok teşekkürler, biz yedik geldik) atmosferde ne var ne yok, uzaylılar hoş geldiniz. (Atmosfer delikti zaten biz oradan geldik.)

Uyruğunuz hangi fasıl, urbanız bu mudur asıl? (Yabancı sayılmayız, galaksinin içindeniz yani.) Güneşle aranız nasıl, uzaylılar hoş geldiniz. (Güneş enerjisine geçtik ayıptır söylemesi, dinazor leşi yakmıyoruz artık.)

Merih mi Ay mı iliniz? (Ay Ay, Merih'ten gelen de var ekseriye Ay.) Sizin de çok mu deliniz, uzaylılar hoş geldiniz. (Deli olmayanı almıyoruz, öyle yani.)

Ne durumda sizin devlet, liderlerde var mı hiddet? (Devlet yok lider yok mutluyuz) Zor mu kurulur hükumet, uzaylılar hoş geldiniz. (Hüküm edilecek nefsimiz vardı, onu da saldık çayıra bakalım...)

Sizde kalp kırmak var mıdır, adam kayırmak var mıdır? (Olmamı be, laf sokma, adam bozmak gırla...) Sağ sol ayırmak var mıdır, uzaylılar hoş geldiniz. (ortada bi bahçe var, gerilimsiz, yetiyor.)

Sizin ora kış mı kar mı, bütçeniz geniş mi dar mı? (Su az, kar yok, toz var, toprak yok!) Petrol sıkıntınız var mı, uzaylılar hoş geldiniz. (Dinazor leşine Hayır!)

Sizin orda nasıl geçim, demokrasiniz ne biçim? (O biçim anarşizm.) Var mıdır kavgalı şeçim, uzaylılar hoş geldiniz. (var Mortal Kombat'la seçiliyor liderler)

Yapalım bir konsültasyon, ne yanda sizin istasyon? (Danışma demek istiyorsun anladım, ama biraz güneyde kalıyoruz istasyonun yanında öğrenci işleri) Sizde de var mı enflasyon, uzaylılar hoş geldiniz. (Kökten çözüm para yok.)

Belediye var mı sizde, hamdolsun yoktur bizde! (Bizde de yok bizde de...) Elektrik su krizde, uzaylılar hoş geldiniz. (Elektrik güneşten, su havadan.)

Sizin çöpçü çöp alır mı, telefonu açan bulur mu? (Çöpler dünyada kaldı, telefon çekmiyor mesaj at!) Vergi kaçıran olur mu, uzaylılar hoş geldiniz. (Kaçırsan da nereye kadar, mezara kadar, firavun olsan altınla gömülsen neye yarar.)

Ay'da var mıdır boş arsa, rüşvet ile karaborsa? (Olma mı be, arsa bol, ama satışları dünya şubelerinde, ama buraya gelince anlıyorsun nasıl kazık yediğini) Bizde gelek beleş varsa, uzaylılar hoş geldiniz. (Gel valla, agaya beleş...)

Der Şemsi Yastıman size, dostça öğüt görev bize: (Söyle Babo söyle!) Hemen dönün ülkenize, uzaylılar hoş geldiniz. (İyi o zaman kalkalım biz.)